2016. május 26., csütörtök

Áron a középtáv döntőben és a láp szaga / EB Jeseník

A mai napon csak a PreO bemutató volt a hivatalos programunkban, egy Vapenna melletti bányában. Felkészült versenyzőnk, Mihók már járt itt tavaly, beszámolójának megfelelően tényleg érdekes terep. A rendezőknek is kihívást jelenthet a pontok kihelyezése a toronyház magasságú sziklás oldalakra. 
Ez már egy rendes terepbemutató volt: 9 pont két időmérő feladattal. Két részbe szedve, egyirányú útszakasszal és az SI pörgettyűvel - ahogy az a holnapi versenyen is lesz. A terep valószínűleg erősen hasonlít a PreO 2. napjára, mert azt a szomszéd bányában rendezik meg. Lehetett tanulni a pályából, a térképre és pályakitűzésre nézve is, valamint átmozgatásnak is jó volt.


A csapat egy része a model után elment futni a szomszédos mocsaras edzőterepre. Én inkább a középtáv selejtezőre mentem. A helyszín valahogy nem volt túl nézőbarát (talán versenyző-barát se), a pályák sokpontos rövid átmenetesek, nagyrészt lefelé a tetőn lévő rajtból. Ránézésre azt is gondolhatnánk, hogy ezek a rövid átmenetek nem okoznak túl sok fejtörést versenyzőinknek, de még a középtáv tavalyi világbajnoka is kiesett. Ugyanabban a csoportban Bakó Áron 16. helyen bejutott a döntőbe, hurrá!

És képzeljétek el, hogy délelőtt elmentünk túrázni egy közeli várromhoz, majd utána a tőzegmoha lápba. Az erdő gyönyörű, a sziklák magasak és a láp is eléggé ott van. A benne lévő kis tóhoz belépődíjat szednek (nem vészes, 30 korona), és végig fapallón lehet haladni. Nem tükörsima a felület, de Miksa is gond nélkül ment rajta.
A beígért savanykás illatot nem éreztük, talán csak túl hideg van még (ma 13-14 fok). Egészen közelről is megvizsgáltuk (l. kép) és nem éppen meglepő módon rothadás szaga van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése