2014. július 14., hétfő

Szigorúan titkos terep

A csütörtök újabb terepbemutató edzéssel kezdődött, ezúttal Campomulonál, Asiagotól pár kilométerre. Tudom, mindenben találok kivetnivalót, most éppen azt, hogy ha már a versenyeket nem lehet fotózni, legalább az edzőpályákat rögzíteni szoktam későbbi felhasználás, edzés céljából - viszont ez a terep egyelőre titkos volt, a középtáv és váltóverseny miatt fényképezni tilos. 
Rögvest az első pont annyira hibás volt, hogy elmerenghettünk rajta: hibás térkép, pontatlan pályabenyomás, esetleg téves szimból esetén mi a teendője "szegény" trailO versenyzőnek? Arra mindenképpen jó volt, hogy lássuk: magas sziklafalak, nyílt terep, domborzati elemek várnak ránk. Az időmérő feladatra várakozva leszakadt az ég... ahogy előző nap a WOC Long döntőn és amúgy is naponta többször.
A délutánunk meetingekkel telt. Az aktuális témákba beleláthattam a TOAC és TOC találkozóin, este pedig a csapatvezetői volt. Ahol a nemzetközi ellenőr (Lennart Wahlgren) az első nap és a modelen felmerült kérdésekre rövidebb-hosszabb gondolkodás után azt mondta, holnap nem lesz ilyen (pl. az észak vonalak rövidségére is). Ahhoz képest nem is hangoztak el erős kritikák, igaz, többnyire nem a versenyzők ülnek ott a TOM-on.
Ezen a napon a 5daysofItaly - ez esetben kísérőverseny - 4. futama zajlott, a footO-k hosszútávjának terepén. Anyukámnak minden nap komoly szemészeti és bokaízületi kihívás N50-ben, lányomnak többnyire túl rövid és egyszerű pályák 14-ben, ami után még időnként sípályán futásnak is szükségét érzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése