2014. július 8., kedd

A versenyek megközelíthetősége

A legtöbb gondot a versenyhelyszínek megközelítése, megtalálása jelenti nekünk.Például: 


5days of Italy 2. nap: a bulletin négy oldala szól a versenynapról, benne fotók, térképrészlet a belvárosról, ortofotó a belvárosról, turisztikai térkép az egész városról, térképrészlet a célterületről (szélén árulkodó tóparttal), aréna GPS koordináták a belvárosi templomra mutatnak. Tehát akkor hová is kell mennie a versenyzőknek? A térképek egy részének ignorálásával, másik kettő egymásra vetítésével sikerült kisakkozni, hogy a tóparton van a cél...

A WOC nézőknek szánt ugyanezen bulletinben a sprint váltó helyéről csak annyi derül ki, hogy Trento. Ami egy elég nagy város (de megtaláltuk).
WTOC PreO 1. model: a bulletinben annyi szerepel: Place: Forte Verle (Levico Terme), valamint egy mondatban jelzik, hogy első világháborús helyszín volt. A honlapon szerepelt ez a térkép, ill. a bulletinben ez a másik. Aki ezek alapján megtalálja a helyszínt, zuhogó esőben, úgy, hogy a főútra nem raktak ki semmilyen táblát, az már nyertesnek érezheti magát. Igaz, ha bekanyarodunk a megfelelő helyen, jóval beljebb egy felirat megerősíti, hogy jó helyen vagyunk. A fenti összefoglaló térképvázlat készítőjének gratulálunk, a wikipediának pedig köszönjük, hogy ismeri ezt az erődítményt.
A model egyébiránt kicsit túl könnyűnek bizonyult és eléggé emlékeztetett a magyar VB terepére (Nagymező), bár itt szinte mindent szintvonalakkal ábrázolnak. Totálisan eláztunk, mert a tegnap kezdődött esős idő nem akar változni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése