2014. április 13., vasárnap

TempO selejtező

Ma reggel láttuk hasznát a Quinta do Anjo falucskában lévő szállásunknak. Így a közeli golfpályán lévő selejtezőre sétálva mehettünk. A zárt terület egyik épületébe, a karantén helyére beérve várt minket a felirat: a köd miatt a rajtot egy órával eltolták. Nemsokára bejelentették, amit mi is láttunk, hogy a köd nőtt, újabb egy órát csúszik a rajt. Tehát elég sokat várakoztunk, majd kisbuszokkal elvittek pár száz méterre a rajtba.
A pálya öt állomásból állt, mindegyiken hat bója és öt feladat. A rendezők jól ismerték a feladatukat, mindenhol azonos volt a felvezető szöveg. Az állomásokra menve látszott két-három pont és a nézőpontra is elő lehetett egy kicsit készülni fejben, a térkép a homokos, picire vágott füves és egyéb növényzeti elemeket jól követhetően ábrázolta. Kellett figyelni a részletekre, de egyébként nem volt túl nehéz. Csak hát az óra....
Megnyitó - Tánc a falon
Mindhármunknak tetszett a pálya, Mihók átlagosan 40, Miksa 80, én 70 másodpercet töltöttünk az állomásokon. Sajnos, hogy milyen eredménnyel, azt nem tudjuk, mert még most (este) sincs hivatalos eredmény. Voltak óvások, és volt, hogy bent voltunk a döntőben - ennyit tudtunk meg sporttársaktól a megnyitón. Holnap kiderül.
A selejtező után elkirándultunk Palmelába a megnyitóra, hogy felvonulhassunk a magyar zászlóval, majd nagy sétát tettünk ebben a gyönyörű városkában, miközben a sprint döntő futói cikáztak a macskaköveken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése