2014. április 16., szerda

TempO döntő

Ma, szerdán reggel rendezték első ízben hivatalos EB számként a TempO-t. A helyszín ismét Quinta do Anjo golfpályája. Mihókkal kisétáltunk a karanténba, de beállnunk nem kellett, hiszen a 2-es és 3-as rajtszámmal az elején rajtoltunk. Vicces módját választották az esélyegyenlőség megteremtésének: az állomáshoz közeledő versenyzőt esernyővel "védték" a kilátástól.
A pálya jóval keményebbnek tűnt a selejtezőnél: 6 állomás, mindenhol 7 választási lehetőség és 5 feladat. A golfpálya adta domborzati és növényzeti feladatok, a jellegfák és bokrok beazonosítása. Mihók megjegyzése: nehézzé tette, hogy az esernyő miatt tényleg csak az idő indításakor láttuk meg a térképet és a bójákat, másrészt pedig az egyik állomáson, egy tó felett ülve, 3-3 bóját úgy helyeztek el balra-jobbra, hogy ide-oda nézve újra fel kellett venni a fonalat.
A pályakitűzés és a kivitelezés is tetszett, várakozni tulajdonképp nem kellett, hamar végeztünk. Hasonló időre volt szükségem, de sajnos 9 hibám lett a selejtező 3 tévedésével szemben, 680 körüli idővel a döntő végén végeztem. De nem is tőlem vártuk a jó eredményt :) Szóval Mihók még
gyorsítani is tudott, 6 hibája lett, 391 másodperce a fantasztikus 9. helyezést jelenti! Talán nem tudom érzékeltetni, mennyire szép eredmény ez, bár mint már írtam, a jelenlegi mezőnyben a döntőbe kerülés sem egyszerű.
 
A TempO európa bajnok Antti Rusanen (Finno.) lett valószínűleg két hibával, aztán Lennart Wahlgren és Marit Wiksell (Svédo.) még két svéd és két finn versenyző, a 8. helyen a fiatal olasz Stefano Raus. (Frissítés: Antti három hibát és átlagosan 5,5 mp/pont időt, Lennart négyet, és a leggyorsabb (4,5 mp) Marit hat hibát vétett.)
Szerencsére a futam után még egyszer ki tudtunk menni Miksával, ő is végigcsinálta a pályát, és mi is elemeztünk egy kicsit. Mára még egy Setúbal-városnézést terveztünk, aminek kapcsán a helyi tömegközlekedés akadálymentessége felvetett néhány kérdést. A portugál válogatott és a rendkívül kedves rendezők segítőkészségének hála kocsival jutottunk el a tengerpartra.
Setúbal igazán helyes belvárossal és parttal kellemes emlék marad, nem is szólva a nyolcféle halból álló helyi menüről. Vonatozás, kisebb túra és az utolsó esténk do Anjo-beli házunkban - holnap repülünk haza.

2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus eredmények, GRATULÁLOK kedves mindannyiatoknak. A múlthoz képest a fejlődés, a TempO döntőbe való bekerülés, a csapatversenyben a 10. hely, Miksa 15-ik helye és Mihók PreO 21-ik helye és TempO 9-ik helye. Ezekre mindannyian büszkék lehettek. Szerdán sok szeretettel varunk Benneteket a Hajógyári Szigeten!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, Juli, nagyon kedves elismerés Tőled!

    VálaszTörlés