2014. április 15., kedd

ETOC PreO 2. nap

A tegnapi csapatértekezleten azt beszéltük meg, hogy ma mindenki javít egy kicsit, ill. Miksa tartja ezt a formát. Jelentem: ez maradéktalanul sikerült!
A mai rajt fél órát csúszott a rendezők EOC-on elkövetett hibája miatt. A "véletlenül" túl korán publikált hosszútáv döntő térképe helyett újakat nyomtattak, ezért nem tudták időben elkészíteni a mi térképeinket. (Hogy azokat miért ma reggel nyomtatták, nem tudjuk.)
Karcsi indult elsőnek a mai 20 pont megoldására, segítőjével Tündével, szépen tartotta az időkeretet és 8 pontot teljesített. Aztán esélyt kaptam én is a szépítésre, sokkal óvatosabban bántam a zéró válaszokkal, így is erről szóltak a hibáim, de sikerült kettővel megúsznom. Az időmérő meglehetősen keményre sikeredett, elég nagy a mezőny hibaszázaléka, nehéz volt rájönni a nézőpont helyére. Kis séta után jött a csapat időmérő, ami sokkal könnyebb volt, azt kevésbé rontottuk el. Miksa ma is gyönyörűen ment, 17 pontja a 18. helyet jelenti, de ami igazán fontos számunkra ebben, hogy most először sikerült stabilan két egymást követő nehéz versenyen egyaránt jó formát hoznia. Mihóknak szintén tereptárgy szélének iránya okozott gondot, egy hibával végzett - mivel ma jó néhány hibátlan futás volt, ez a 24. helyet jelenti. Mármint a mai napon, mivel a lényeg az összetett eredmény, ami távozásunkkor még nem volt kint.
Ami a mai napot még izgalmasabbá tette, a csapatverseny. Kevés információt raktak ki, de ahogy számolgattuk, 8-10. hely körül fogunk végezni. Figyelembe véve, hogy a nemzetek többsége két csapatot indíthatott, ez nagyon értékes eredmény lenne.
Saját számításaink szerint Parában Michael Johansson nyert (39 pont, SWE), Ola Jansson (38, SWE) és Laima Lazinskiene (37, LIT), akinek ezúton is nagyon gratulálunk! Miksa a 15. helyen végzett, ami a korábbi legjobb 26. helyéhez képest erős javulás.
Openben (szintén nem hivatalos eredmény) a két finn srác ma is tökéletesen jött, Jari Turto az európa bajnok jobb idővel. Mihók szerintünk a 19. helyen végzett, ami igazán jó eredmény.
Amit ne várjatok tőlünk, azok a fényképek, mert számomra érthetetlen okból a versenyzők nem csinálhatnak a verseny után képeket, csak a csapatvezetők mehetnek ki. Nem értem, miért kell a csapatokat és az otthon maradottakat megfosztani az utólagos elemzés lehetőségétől...
(Frissítés: a hivatalos végeredmény szerint paralympiai kategóriában Laima elé bejött 2,5 mp-cel Pekka Seppa, FIN. Openben a harmadik helyet a svéd Marit Wiksell szerezte meg, egy hibával és 21 mp-cel. Miháczi Zoltán végül 21. lett, Biró F. 65. A csapatversenyben a 10. helyen végeztünk, az ukránok és a csehek is jobb idővel elénk kerültek.

2 megjegyzés:

  1. Fruzsi! Szerintem azért nem engednek fotózni, mert ha a legújabb politika az az, hogy minden óvást elutasítanak, akkor biztos attól félnek, hogy a fotókkal érvelnek majd az óváskor. Pedig, nyugodtan kiengedhetnék a népet fotózni már azután, hogy minden lezárult. Nem?

    VálaszTörlés
  2. Igazad lehet. Bár az óvás lezárulta előtt senkit nem engednek ki. Amit nem értek, hogy utána, amikor kimehetnek a csapatvezetők, minket, akik egy személyben vagyunk csapatvezetők, edzők, versenyzők (és még ki tudja mik) miért utasítanak el? Hivatalos képet meg senki nem készít, pedig szerintem ez sem lenne olyan nagy kérés.

    VálaszTörlés