2014. április 15., kedd

ETOC PreO 1. nap

Mint az első napi karanténban kifüggesztett listákból megtudtuk, történelmi sikert értünk el a TempO számban: bejutottunk a 36 fős döntőbe, és mindjárt ketten is. Az első selejtező csoportban a 17. helyen végeztem, 3 hibával és 416 mp. idővel (+ 2 mp-cel már kiestem volna), a kicsit erősebbre sikerült másik csoportból Mihók a 18. helyen jutott tovább 6 hibával, 390 mp-cel. Így aztán a szerdai TempO döntőt a 2-es és 3-as rajtszámmal várjuk.
Volt némi problémánk a segítőkkel, mert habár mi jeleztük, hogy a fiúknak segítség kell a pályán, nem derült ki, hogy a rendezők biztosítanak vagy a sajátjuk mehet velük - így Karcsi végül segítő nélkül vágott neki, de nagyon ügyesen elintézte a rajtban. A később (a rendezők által) utánaküldött Tündét más szervezők végül nem engedték ki a pályára. Miksa rajtjára szerencsére a bicajos különítmény (Mihók és én) is kiért és ő már nyugodt körülmények között rajtolt, Péter segítségével.
A pálya a völgyben futó jó minőségű úton zajlott, ezért az elektromos kocsikkal jól járható volt. Elég széles volt ahhoz, hogy ne legyenek "dugók", a versenyzők eloszlottak. Várakozásainknak megfelelően a bokrok, fák és bozótok beazonosítása adta a fő feladatot, kiegészülve néhány domborzati ponttal. Igen sok vonal adódott, amit figyelni lehetett. 16 pont után hosszú várakozás következett az időmérőre, és visszafelé, út térképpel még négy feladat.

Miksának nagyon jól ment, okosan versenyzett, 17 pontja a 11. helyet jelentette (az időmérőket ugyan elhibázta). Mihók pont és időegyenlőséggel a 18. helyre került, összesen két hibával (18 pont, 14 mp). Talán mondanom sem kell, hogy ezek fantasztikusan jó eredmények. Karcsit nagyon összezavarta a már említett és a rajtszámával kapcsolatos probléma, a rajtját is jelentősen lekéste, így sokkal kevesebb ideje volt, ezalatt 6 pontot gyűjtött. Nekem nagyon egyértelműen abból fakadtak a hibáim, hogy a nem tiszta zérókat, de amik azért zérónak tűntek, mert innen-onnan olyan szempontokat találtam, ahonnan nem stimmelt a pont, "bezéztem". 5 hibát hoztam így össze.
Openben finn fölény: Jari Turto és Antti Rusanen hibátlanul futott. Paralympiaiban nem volt hiba nélküli versenyző, két - jól ismert - svéd, Michael Johansson és Ola Jansson végzett egy hibával.
Levezetésnek eltekertünk a Pinhal Novo-ban lévő versenyközpontba, ahol sikeresen befejeztük (majdnem) a regisztrációnkat és meghallgattuk a meetinget. A legtöbb szó a teljesen egyértelműen hibás 15. pontról esett, ahol ugyan lehet, hogy a bozót keleti felén volt a bója, de ezt nem lehetett másképp látni, mint hogy a DK-i oldalon van. Érdekes módon, az északiakon kívül majd' minden nemzet egyetértett ebben, az óvást "természetesen" elutasították.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése