2013. július 11., csütörtök

Flow Day 1

Az esti csapatvezetői értekezlet gyászos felvezetése után kissé pesszimistán mentünk az arénába reggel, zuhogó esőben. A rendezők ugyanis a pár nappal korábban felbontott út helyreállításán fáradoztak, és kilátásba helyezték, hogy a paralimpiai kategória pályáját lerövidítik vagy akár törlik, főleg, ha az eső feláztatja még jobban. Ehhez képest reggel a "minden változatlanul zajlik" hírrel vártak, csupán a rajt csúszott 15 percet. Azért a kedvünk borús maradt, köszönhetően a folyamatosan hulló csapadéknak. Végül a pályát látva egyáltalán nem értettük, mi lehetett a gond: nem vonva kétségbe a problémákat, kitűnően elhárították, mert az út minősége közel volt a tökéleteshez.
Miksa rajtolt elől, mi Karcsival közel egyszerre. Nem éppen az alulversenyzett nemzeti válogatottak kedvenc megoldása a pálya előtti időmérő állomás, de ezt kaptuk. (El is rontottam mindkettőt, egyszerűen nem - jól - mértem fel a nézőpont helyét a rendelkezésre álló pár másodperc alatt.) Utána indult a 1,9 km-es pálya, melynek vége felé volt egy nem mért szakasz lejtő miatt - bár mi ezt sem éreztük vészesnek. Ahogy a két helyen is kijelölt egyirányú szakaszok a fairness jegyében, mondjuk úgy, hogy a rendezők mindenre figyeltek...
A pálya jó volt, úgy nehéz, hogy az nem volt szembetűnő. Ahogy vártuk, a domborzati elemek domináltak, változatos feladatok és korrekt pontok voltak (ezt most nem részletezem, de lényeges szempont). Nekem csak az utolsó pont nem tűnt egészen korrektnek, hiszen a bójákat nem ábrázolt fémobjektumra tették, de a valódi épület (?) nem volt látható - de nyilván, ha több időm maradt volna, jobban megfigyelhettem volna. (kiegészítés: napokkal később visszamenve láttuk, hogy egy kb. 3x3 méteres fabódé áll a sűrűben kicsit arrébb, máshonnan nézve, napsütésben jól látszott, akkor egyáltalán nem) Ám a volna és egyéb feltételes módú igék itt nem játszanak. Mind belefértünk az időbe (openben 120, parában 150 perc volt, csak a második adag ráadás 15 percről nem informálták Miksát, így azt nem tudta kihasználni). Egyáltalán nem sajnálom a kerekesszékesektől, de szerintem nem volt indokolt a plusz fél óra. A pálya után is volt még egy-egy időmérő állomás, számomra sokkal könnyebb az előzőnél.
Paralimpiai kategóriában nem született hibátlan eredmény, de az élen két cseh végzett (nagyon szurkolunk nekik). Miksa 14 ponttal és okos megoldásokkal a 26. helyen áll, Karcsi első komolyabb versenyén a 35., 5 ponttal.
Openben két 24 pontos eredmény van, finnek és svéd versenyző áll elől. A 20 pont (két rontott időmérővel) a 24. helyet jelenti - egyelőre.
A pályával kapcsolatban három óvás érkezett, eredményét nem tudom, de remélem, elutasítják. (Esti megjegyzés: az óvásokat elutasították.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése