2011. augusztus 30., kedd

La Féclaz / 2.

Ott hagytam abba a mesét, hogy inkább a nézőknek szánt szolgáltatásokat használtuk az eredményekre várakozás helyett. Mire visszamentünk, kb. 90%-os feldolgozottsággal kinn lógtak a táblácskák - és a csapattársak gratuláltak nekem... Tehát nem lett nagyon rossz az eredményem. Megint sikerült hiba nélkül teljesíteni a feladatot, pályafutásom alatt harmadszor (másodszor világversenyen). Ez király érzés! Mivel a tegnapi sok jó eredmény után, ma ez csak Laurinak és nekem ment, jóval előrébb kerültem összetettben - a 6. helyre.
Miksának is jól ment ezen a napon, 17 pontot ért el, jó idővel (49 mp). Hibátlan versenyző nem volt, a legjobb 21 ponttal Soren Saxthorp lett Dániából. Összetettben Miksa feljött a 26. helyre, ami igazán szép siker; Anna kiegyenlített versenyzéssel (mindkét nap 11 pont) a 31. helyen végzett. Pista két napi 16 pontos futással összességében maradt az 51. helyen.

Délután követtük a hosszútáv eseményeit. Eszméletlen nehéz lehetett ez a terep, a kivetítően a GPS útvonalakon látszott, némelyek elképesztően nagy hibákat vétettek. A viadal végeztével odagyűltünk az eredményhirdetéshez, és bár a bulletin szerint csak az első három helyezettet akarták hirdetni, végül rám is raktak egy 6-os számot. A rendezők ezen a részen nem álltak a helyzet magaslatán, hol így, hol úgy állítottak minket sorba, az egyik díjazottat csak nagy nehezen kerítették elő a csapattársai... vártunk sokat. Aztán kivonultunk a pódiumra és újfent megállapítottam, hogy én ezt nem szeretem. Igyekeztem értelmes fejet vágni, ennyire telt:

Kettős finn győzelem született - Lauri Kontkanen  (össz. 43 pont a 44-ből) és Antti Russanen révén. A horvát Ivo Tisljar is összesen egy hibát gyűjtött. Utánuk a két versenynapon két hibát összeszedők következtek: Tomas Lestinsky Csehországból, Haruo Kimura Japánból és Biró Fruzsi Magyarországról. 

Paralympiai kategóriában az orosz Kucherenko gyengébb 10. helye ellenére összetettben győzött első napi győzelme után, a dán Saxtorph pont fordítva, 10. és 1. helye okán második lett, a harmadik helyre Inga Gunnarsson jött fel. A hatban még két svéd és a tavalyi pályakitűző norvég Arne Ask kapott helyet.
 
A csapatverseny az elkülönített időmérő pontok miatt az egyénitől kicsit eltérő eredmények alapján számolódott és mondhatjuk, hogy a papírforma érvényesült. A finnek győztek (1, 2, 7. helyezés egyéniben), az egyéniben nem dobogós norvégok lettek a másodikok (5, 14, 31), a dobogóra még a svédek (4, 11, 12) fértek fel. Utóbbiak kis taktikai hibát is vétettek, mert végül nem a csapatba jelölt tagok szerepeltek a legjobban. Aztán következtek a britek, dánok és a japán csapat. Mi a 11. helyen végeztünk, így nem lett egyszámjegyű a helyezésünk, de a csapat szereplését sikeresnek éreztük.
Szerdán este bőséges vacsorát és finom borokat kaptunk a banketten, és megtekinthettük az ünnepi IOF50 videót.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése