2011. március 18., péntek

Online TempO

A TempO versenyszámé a jövő! Legalábbis én úgy gondolom, hogy az élversenyzésben egyre nagyobb presztízse lesz. Mert gyorsabb, izgalmasabb, jobban méri a teljesítményt és minimálisra csökkenti a versenyzők fizikai képességei közti különbséget.
A TempO olyan trailo verseny, ahol minden pont időmért. Egyáltalán nincs sok idő tanakodni, több helyről megnézni a pont környékét. A versenyző leül a kijelölt helyre, megkapja a térképkupacot és egymás után válaszol nem egy, hanem három-négy-öt feladványra. Csupán 45 mp áll rendelkezésre egy válaszra... Aztán elsétál a következő állomásra, de ez a szakasz nem számít bele az eredményébe.

A cseh trailosoknál a napokban sok minden történt: Bohuslav (Hulka) bekerült az IOF újonnan alakult versenyzői bizottságába, új honlapot készítettek és Libor Forst alkotott egy tempO szoftvert.
Ez az online verzió hasonló, mint a valóságban - látjuk a bójákat, balról jobbra A-B-C-D-E, csak nem a saját szemünkkel. De a fényképes trailO játékoknál itt nagyobb az egybeesés a valós helyzettel, hiszen élőben sem mozdulhatnánk el a nézőpontból. A szoftvert nem kell telepíteni, a böngészőben fut. Jelenleg a tavalyi World Tempo Trophy az egyetlen elérhető pálya, de amint arra a szerző biztat, mindenki beküldheti az általa ismert pályákat.

A szoftver elérhető itt . Próbáljátok ki!

3 megjegyzés:

 1. Elsőre hibátlan válasz lett, és 30mp időfelhasználás (vagy 30 pont?) - szóval 30-as szám a sor végén az eredményben :)

  VálaszTörlés
 2. Mint irtam az elozo posztnal, en is kiprobaltam ezt az online TempO-t es nagyon tetszett. Meg akkor is ha nem voltam tul sikeres. Egyebkent az egyeb online jatekokkal ellentetben, itt meg jobban latni a bojakat, mint a valosagban, mert ott nem mozdulhatsz el, mig itt lehet zoomolni is es ha mozgatja az ember az egeret jobbra balra, akkor jobban lathato minden. Persze ha versenyszeruen akarja csinalni az ember, akkor ez idobe kerul. Ha lesz idom lefotozom majd a Postas Kupa pontjait es elkuldhetjuk a Libor-nak. Mit gondolsz?

  VálaszTörlés
 3. Én a fix verziót választottam, de eszembe se jutott amúgy se zoomolni, a tempohoz annyira a mozdulatlanság kötődik nálam.
  A 30mp jól hangzik, de ez gondolom a model 3 feladatára vonatkozik, nem a pálya 20 pontjára :) Próbáld ki azt is!
  A model amúgy nem volt igazi, trailo-s értelemben vett model, hanem a Tempo Trophy rajtjánál volt kitéve bemutatónak. (magadnak vagy a csapattársadnak mérhetted az időt)

  VálaszTörlés